TÄYSII!!

Posted on Posted in Yleinen

20.4.2017 tulee ulos ensimmäinen KONSTAN kappale ”Tämän illan”. Katson yleensä ainoastaan eteenpäin, mutta nyt teen hetkeksi poikkeuksen. Matka marraskuusta -13 tähän hetkeen on ollut sen verran olennainen osa tulevaa tarinaani.

Veri veti tuolloin väkisin “takaisin” musan pariin. Olin kyllä koko elämäni treenaillut laulamista sekä kitaran-ja pianonsoittoa varmaan vielä enemmän kuin sisäsyrjiä, mutta ensimmäisten omien laulujen myötä päässäni alkoi soida kulunut fraasi: ”Tätä olen syntynyt tänne tekemään.” Otimme Pietarsaaressa Jarolta rumasti turpaan ja tulomatkalla tein kappaleen ”This vicious love”. Esitin tutuille ja tuntemattomille kyseistä ja paria muuta biisiä. Ihmiset tuntuivat aidosti tykkäävän niistä. Fiilis lisääntyi…

Jalkapallouran lopettamispäätöksen jälkeen laitoin juuri ”This vicious loven” youtubeen, kun hetken mielijohteesta laulelin sen eräässä studiokopissa. Kappaletta kuunteli yllättävän iso määrä ihmisiä, jonka jälkeen alkoi tulemaan kyselyitä television laulukilpailuihin, keskusteluohjelmiin ja erilaisia yhteistyöideoita artisteilta, lauluntekijöiltä ja muilta tahoilta. Sanoin kuitenkin ehdotuksille “ei kiitos” ja päätin treenata vielä 2-3 vuotta. Treenata paljon. Tarkoitus oli myös saada musiikista ammatti mahdollisimman nopeasti ja siihen mielestäni ainoa järkevä keino oli viedä trubaduuri- ja bilebändihommat mahdollisimman korkealle levelille.

Olen vetänyt nyt vähän yli kolmen vuoden aikana vähän yli kolmesataa coverkeikkaa.. ja aina Täysii! On ollut tärkeää tutustua tyylilajeihin, soundeihin, sovittamiseen ja laitteisiin syvemmin sekä päästä kokoajan erilaisiin keikkatilanteisiin. Olen verkostoitunut ja soittanut lukuisten huippuammattilaisten kanssa. Lähes kaikesta( myynti, tekniikka, laskutus, yms.) on pitänyt kokoajan vastata itse, jotta käteen jää tarpeeksi vaipparahaa. Ajanjakso on ollut kaikin puolin mielettömän opettavainen ja äärimmäisen raskas.

Mutta nyt seison oman musiikkini takana hymyssä suin. Aika näyttää, kuunteleeko sitä vaimoni ja poikieni lisäksi kukaan muu. Olen jo tässä vaiheessa varsin helpottunut, että saan vihdoin aarteitani teidän korviin. Jatkan samaan tyyliin kuin aina: Omilla ehdoillani ja TÄYSII!!

20.3.2017 Konsta Hietanen
Kirjoittaja on yritteliäs, mutta hajamielinen muusikko ja poikavoittoisen suurperheen isä.

 

Konsta promokuva lavakitara

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *