Pitäshän siellä jotain musaakin olla..

Posted on Posted in Yleinen

Ruokapuoli alkaa olla kunnossa, mutta mitenkäs musiikki ja muu ohjelma? Yritykset, yksityishenkilöt tai muut juhlajärjestäjät kysyvät minulta melkein aina samoja kysymyksiä. Päätin kirjoittaa useamman tekstin aiheesta.

Pienimuotoiset juhlat, 10-30 henkilöä, musabudjetti 250-500e

Intiimiin pienimuotoiseen juhlaankin sopii livemusa hienosti. Kastetilaisuuteen koskettava laulu tai vaikkapa kaunista taustamusiikkia pianisti-viulisti-duolta. Firmabileisiin tai synttäreille loistava dj tai trubaduuri laittamaan väkeä liikkeelle.

Intiimi tilaisuus voi olla muusikolle haastava keikka. Yleisö on lähellä ja huomaavat kaiken mitä teet. En välttämättä luottaisi naapurin kaverin serkkuun joka kuulemma osaa laulaa sillä verukkeella, että pidot ovat pienet. Kastetilaisuudet, hääkirkot, hautajaiset tai intiimit firmapirskeet ovat minullekin hyviä ammattitaidon mittareita. Isoissa yökerhoissa tai festareilla bändin kanssa on loppupelissä paljon helpompi vedellä. Toki kokemattomistakin esiintyjistä löytyy lukuisia taitavia ja edullisia muusikon alkuja, joille jokainen keikka on erityisen tärkeä.

Päätä haluatko taustamusaa, ohjelmanumeron vai molemmat. Taustamusiikki ei välttämättä tarvitse äänentoistoa, mutta heti kun jotain esitetään niin arvokkuutta ja laatua lisää se, että ääni tulee kaiuttimista. Omakotitalopihan grilli-istujaisetkin ovat pienellä teltalla, kaiuttimilla ja valoilla yhtäkkiä bileet. Kun muusikko tuo oman laitteiston niin ongelmilta (tila, äänentaso, tekniset ongelmat) vältytään. Todennäköisesti se konsta terassivielä kuuluu muusikon hintaan. Täydellinen hiljaisuus ei moneenkaan tilaisuuteen sovi, joten jos juhla kestää 17-24 ja esiintyjä on paikalla 20-22, niin pädi ja tietokoneen kaiuttimet hoitavat taustamusiikin hienosti.

Laadi tämänkaltaisessakin juhlassa alustava aikataulu, joka selkeyttää kemujen kulkua. Kannattaa myös muistaa hässäkässä tarjota artistille kahvia ja purtavaa. Yllätysnumerot, esim. sankarin oma mahdollinen performanssi, kannattaa myös sopia etukäteen niin sen onnistumisen prosentitkin nousevat. Suosittelen muutenkin käymään esiintyjän kanssa ennen keikkaa läpi, mitä häneltä odotat.

Hyvä valmistautuminen ja intohimoinen heittäytyminen takaa mahtavan keikan. Samat hommat pätevät myös bileisiin. Arvoisa juhlajärjestäjä, löydä oikea show juhlaasi . Live on aina livee!

 

– Konsta Hietanen, suvereeniksi musiikin monitoimimieheksi pyrkivä entinen jalkapalloilija

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *