Pitäshän siellä jotain musaakin olla.. vol.2

Posted on Posted in Yleinen

Pienet juhlat, 40-70 henkilöä, musabudjetti 500-1500e

Tämän kokoisia juhlia ovat firman omat tai yhteistyökumppanien bileet, koulutuspäivät, häät , syntymäpäivät, harjakaiset, eläkkeellesiirtymisjuhlat jne. Väkimäärän kasvaessa suunnitelmallisuus tulee tärkeämmäksi.

Onko avec? Minkä ikäistä porukkaa? Mikä viikonpäivä? Mikä kellonaika? Onko paljon ilmaista buusterijuomaa? Tällaisien asioiden tulee mielestäni vaikuttaa ohjelmiston valintaan.

Bilebändi

 

Yleinen hääkaava on hiljaista taustamusaa orkesterin tuloon asti ja siitä 2-3 settiä tanssittavaa. Firmakemuihin kenties monipuolisempaa ohjelmistoa, esim. Pianisti ruokailussa, stand-up tai taikuri heti kahvin jälkeen ja sitten bändi lavalle. Riittäisikö pelkkä trubaduuripyörähdys keventämään uuvuttavaa koulutuspäivää?

Olen tanssittanut täyden illan keikkoja trubaduurinakin, mutta se on haastavaa hommaa, koska akustinen kitara ei ole lyömäsoitin. Tanssiminen huutaa rytmiä ja sykettä ja jos kykenee niin muutama satanen lisää joilla ainakin rummut ja basso mukaan lavalle. Tilat ovat kuitenkin 40-70 henkilön juhlissa monesti kohtuu pieniä, joten isoa bändiä, miksaajaa tai isoa tekniikkaa ei tarvita. Yhtyeeltä ja varsinkin rumpalilta pieni tila vaatii taitoa. Naapurin serkun kaveria ei kannata kutsua taaskaan rumpujen taakse hakkaamaan ellei halua parin päivän tinnitystä korviin.

Pienen bändin, truban, dj.n yms. on monesti mahdollista tuoda omat laitteet, jolloin ongelmilta yleensä vältytään. Sopikaa selkeästi kamojen kasaamisesta ja purkamisesta. Tapahtuuko ne ennen ja jälkeen juhlan vai ennen ja jälkeen esityksen. Siinä on todennäköisesti hintaeroa. Pienet kamat on kasattu 15-30 minuutissa ja purettu 10 minuutissa. Jos on enemmän näperreltävää tai valoja ja savuja niin aikaa pitää varata 45-60 min. kasaukseen ja 30 min. purkuun.

Avec-tilaisuudet kaipaavat alkuillasta hyvää vanhan liiton tanssikamaa, naispitoiset pirskeet hytkyttelyyn sopivia rytmejä. Äijien iltamat voivat lähteä liikkeelle maltillisella kuunneltavalla. Selkeät informaatiot juhlakansasta ja kohtalaisen pitävät aikataulut takaavat onnistuneen illan. Bändin mahdollisuudet toteuttaa toiveita on rajallisemmat kuin trubaduurin. Tanssimusatoiveissa on myös se huono puoli, että jos toivebiisissä on huono groove niin se ei aja asiaansa, vaikka yleisössä yksi ihminen olisikin onnensa kukkuloilla.

kuva trio set up

Esiintyjät tykkäävät olla omissa oloissaan, eivätkä tykkää roikkua paikalla tuntikausia turhan panttina. Peni takatila, ruokaa ja muusikoille suotuisat aikataulut ovat juhlajärjestäjältä pienet tärkeät eleet, jotka varmasti näkyvät illan aikana positiivisella tavalla.

Hyvä valmistautuminen ja intohimoinen heittäytyminen takaa mahtavan keikan. Samat hommat pätevät myös bileisiin. Arvoisa juhlajärjestäjä, löydä oikea show juhlaasi . Live on aina livee!

 

– Konsta Hietanen, suvereeniksi musiikin monitoimimieheksi pyrkivä entinen jalkapalloilija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *